Effektiva resultat med proteinpulver

Protein är ett utav våra viktigaste näringsämnen och det fungerar som byggstenar i vår kropp. Med proteinpulver kan vi bygga nya celler samt bilda hormoner och enzymer. Våra muskler består utav detta ämne och vill vi få musklerna att växa är det viktigt att äta mycket protein. Protein är livsviktigt och ordet ”protein” kommer faktiskt från grekiskans ”protos” vilket betyder ”det viktigaste”. Du kan hitta det i mat som ris, majs, bönor och kött. Alltså mat som vi äter varje dag och som alltid ska finnas på vår tallrik enligt tallriksmodellen. Men vill man få i sig mycket protein kan det vara jobbigt att behöva anpassa hela sin kost utefter det. Ett mycket enklare sätt är att äta tillskott som innehåller mycket protein.

När behöver du äta proteinpulver?

Om du tränar mycket och vill bygga muskler så kan du behöva äta kosttillskott i form av protein. Eftersom våra muskler består av protein är det viktigt att vi äter extra mycket av det om vi vill att musklerna ska växa och bli stora. Hur gör man då om man vill börja äta mer protein? Det finns idag en mängd med olika proteinpulver på marknaden som du kan blanda med vatten eller ha i din smoothie. Tack vare dessa proteinpulver så är det enkelt att få i sig tillräckligt med protein när du vill bygga muskler. Du behöver inte krångla med att planera vad du ska äta eller tänka på hur mycket protein din mat innehåller. Blanda bara en härlig shake efter ditt träningspass!

Vad proteinpulver gör

För att få så bra effekt som möjligt när du äter proteinpulver så ska du äta det precis innan eller efter ditt träningspass, det är nämligen då dina muskler behöver extra protein. Effekterna som proteinpulvret har på din kropp är bland annat dessa:

  • Ger dig energi
  • Minskar nedbrytningen av muskler
  • Ökad halt av aminosyror (som bildar muskler)

För bästa resultat se till så att ditt proteinpulver innehåller de två olika proteintyperna, vassleprotein och kaseinprotein. De har olika egenskaper och båda behövs för maximal effekt. Det finns en uppsjö av olika proteinpulver i alla olika smaker på marknaden idag, hitta ett som du tycker om och packa ner i din träningsväska!

Komplett 20″ cykel för barn

Första riktiga cykeln är någonting stort. En milstolpe under uppväxten för många. Flertalet har dessförinnan testat trehjulingar, balanscyklar eller andra sorters mindre barncyklar. När man kommer upp i 4-6 års ålder och är mellan 115-140cm, kan man börja ha 20” barncykel. Detta kan anses vara den första ”riktiga cykeln” i och med att barnet nu börjar närma sig att kunna cykla själv. Någonting värt att understryka är dock att man inte skall släppa iväg barn ensamma på cykel när de är så små. Det finns allt för mycket som distraherar och balansen är inte alltid stabil för att hantera de situationer som kan uppkomma under en tur.

Att gå över till en 20tum barncykel så fort som möjligt är bra! Den cykel man använder skall vara i rätt storlek för att balans, trampförmåga och känsla. En allt för stor cykel innebär att man tummar på vissa av dessa. Samtidigt är en för liten cykel en minst lika stor risk som begränsar. Det finns ingenting som säger att man kan ha en 20tums barncykel bara för att man har viss ålder. Inte ens längden är en tillförlitlig faktor även om denna är ganska exakt. Allt är individuellt och handlar du din barncykel på nätet kan du hos vissa företag få gratis retur för att byta.

Rätt tillbehör

Har ni just införskaffat en 20” barncykel eller har beslutat att göra detta? Försäkra er om att den har allt som krävs för att ge en så bra ingång till cykling som möjligt. Storleken är viktig för helheten. Skulle er 20tum cykel vara för stor, är det lika bra att byta storlek eller att avvakta en stund tills barnet växt.

Det är också viktigt att se över alla tillbehör på er cykel. Finns reflexer tillräckligt för att barnet skall synas? Det är inte alltid man är ute i mörker men detta är en bra grundsäkerhet. Det är också viktigt att ringklocka, däck och annat är som det skall. Även om en 20” cykel är rejäl och bra, skall den också ge bra förutsättningar för barnet som lär sig cykla på densamma! Naturligtvis är hjälm en självklarhet som man aldrig skall undvika. Detta gäller egentligen även vuxna.

Friskare tillvaro med bra mat

Det är svårt att undgå de mattrender som årligen sprider sig och de har generellt en röd tråd i fråga om hälsa. Hur man lever och rör sig har stor inverkan på välmåendet och det behöver inte vara svårt att komma tillrätta med åkommor. Flera av de folksjukdomar som diskuteras i media och nyheter rör vår livsstil. Även om vi har ambitionen att minska miljöpåverkan, främja hälsa och konsumera tillskott för bättre fysik, är kostvanor och obefintlig träning någonting som visar sig. Vi har tillgång till världens kost men i allt högre grad blir det enkla lösningar som hämmar kroppens rekreation.

Ekologisk mat är inte bara en fråga om att känna sig väl till mods när man betalar sin mat i affären. Det handlar om att värna om sig själv och om de sina. Den mat som märks ut som ekologisk har betydligt högre krav på sig än den traditionella, konventionella, kosten. I och med att man inte kan använda sig av bekämpningsmedel är det också tvunget att ta bättre hand om grödorna. Näringsmässigt har man kunnat se en rad fördelar med att konsumera ekologiskt framför annan mat.

Närodlat

När ekologisk mat diskuteras är det en faktor som är svår att bemöta. Det handlar om hur man skall ställa denna mot mat som är närproducerad och odlat inom några mils distans. Här finns det egentligen ingenting som behöver vara en motsättning. Kanske tar de olika faktorerna ut varandra då ekologisk mat från andra länder behöver fraktas. Vanliga grönsaker från gårdarna i närheten kanske inte är ekologiska men har samtidigt inte behövt färdas över jorden. Var och en kan själva välja hur de vill resonera och det behöver inte vara några hårda regler om vad som är att föredra.

Den stora vinsten kommer när man är noga med vad man äter och att man dessutom gör aktiva val för att främja sin hälsa i den mån som är genomförbar. I kombination med att man rör sig mer i vardagen kan vi komma runt en hel del av dagens hälsoutmaningar. När det kommer till träning finns det någonting som är viktigt att komma ihåg. Den bästa träningen är den som utförs!

Fritidsskor från Vans

Det amerikanska skomärket Vans har tillverkat och sålt skateboardskor sedan år 1966. Utifrån att företaget tillverkade skorna främst för skateboardåkare, BMX-åkare och snowboardåkare så har skorna en hög kvalitet eftersom de ska hålla för mycket påfrestning. Än idag håller skorna en hög kvalitet men syns inte längre bara på utövare av dessa sporter utan bärs av olika människor i vardagen. Skorna finns för både män, kvinnor och barn så att hela familjen kan hitta skor från ett och samma ställe!

En ungdomlig 50-åring

Vans har tillverkat skor i 50 år och mer eller mindre blivit synonymt med skateskor och den tillhörande subkultur som attraherar ungdomar världen över. De har också haft samarbeten med bland andra Disney och Star Wars, där de har tillverkat skor i speciella kollektioner tillägnade dessa varumärken.

Vans skor är en kändismagnet och har setts bäras av bland andra Dakota Fanning, Justin Bieber, Kristen Stewart, Rihanna, Lil Wayne och Brooklyn Beckham. Ett par Vans passar som handen i handsken tillsammans med egentligen alla former av casual klädsel. Du kan ha dem till sweatpants, dina favoritjeans, shorts och allt däremellan. I dina nya Vans kommer du alltid att se skönt avslappnad och samtidigt moderiktig ut.

Finns i olika modeller

Om inte Disney eller Star Wars är din grej, finns det ingen anledning till oro. Skorna från Vans finns i olika modeller och du kommer garanterat att hitta en modell som tilltalar just dig! Deras klassiska låga sko med tjock sula kallas för Sk8-Hi och finns i olika färger och utföranden. En annan modell heter Old Skool och började säljas redan 1977 och var den första modellen med företagets berömda side stripe på. Den karaktäristiska sneakers är ofta gjorda i tyg med en gummisula och skon har ofta en färgglad färg. Dessa sneakers kan vara med snörning eller i en slipon-modell.

Fårskinn håller värmen bra

Fårskinnstofflor är underbart varma, mjuka och sköna tofflor som lämpar sig perfekt för bistra vinterdagar när golven aldrig tycks bli riktigt varma. Inget värmer så gott som just dessa tofflor. Om fötterna blir kalla så blir ganska snabbt hela kroppen avkyld och detsamma gäller om fötterna hålls varma – på så sätt kan du hålla hela kroppen behagligt varm och slipper frysa.

Fårskinnstofflor håller en mycket hög kvalitet med genuina tillverkningsmaterial som skinn och fårpäls vilket också innebär att materialen andas och inte blir för varma. Tofflorna väger inte mycket och är lätta att ha med dig, de är härligt stoppade för bästa komfort och har en snygg och tidlös design.

Satsa på kvalitet

Se alltid till att du köper äkta vara när du investerar i ett par fårskinnstofflor. De ska vara fodrade med äkta mjuk fårpäls och utsidan ska vara av äkta skinn. Välj gärna en modell med en härlig krage och se efter att stickningsdetaljerna ser fina ut, eller be någon annan att se efter om du känner dig osäker på vad detta innebär. Flera bilder finns på fårskinnstofflor.se.

Förutom att tofflorna är sköna och funktionella är de även väldigt snygga och finns i flera olika modeller med olika utformning. Idag finns förutom den klassiska fårskinnstofflan också snygga, sköna slip-ins samt flera olika boots-modeller. Tofflorna finns både för dam, herr och barn och blir lätt en favorit för hela familjen. Ska du någonsin äga ett par tofflor ska du satsa på fårskinnstofflor – sedan behöver du inga andra tofflor!

Många tror nog att fårskinnstofflor är väldigt dyra, inte minst på grund av tillverkningsmaterialen. Men sanningen är att de inte är särskilt dyra med tanke på den kvalitet du får. Det handlar inte om någon förmögenhet, men det är en god investering i dig själv och dina fötter och vi vågar nog säga att du absolut inte kommer att ångra dig.

London & Emirates Stadium väntar – Dags att se Arsenal FC!

Det tar 2,5 timmar att flyga från Stockholm till London, och du måste vänta i 3 timmar innan flyget går. Hur irriterande det än är kan du inte förmå dig att tappa humöret. Det är äntligen dags att se Petr Cech, Per Mertesacker, Tomas Rosicky och Theo Walcott på riktigt i derbymötet mellan The Gunners och rivalerna Chelsea, och du kan knappt bärga dig. Du ska se Arsenal FC på Emirates Stadium. Den här gången finns ingen teveruta mellan dig och spänningen. Du ska sitta på läktaren i en arena med platser för över 60.000 åskådare och se stjärnorna spela på riktigt. Är det något ögonblick som är värt att leva för så är det detta.

Alla som är åtminstone måttligt intresserade och insatta i engelsk fotboll känner till Arsenals fantastiska bedrift när de gick obesegrade genom hela sängen 2003/2004. Vi pratar alltså om en utav Premier Leagues absoluta topplag. Arsenal är Londons mest framgångsrika klubb, och enligt Forbes Magazine rankas klubben som världens 7:e rikaste.

Stora stjärnor har så gott som alltid funnits i truppen. Det som var Ljungberg, Henry, Kanu och Vieira har blivit Rosicky, Walcott, Mertesacker och Cech. Arsenal är ett lag som helt enkelt hör till toppen.

Är du medlem i Arsenal Sweden får du exklusiv tillgång till resor och biljetter till Arsenals matcher. Arsenal Sweden är den officiella supporterklubben i Sverige som tillhandahåller all tänkbar information du kan behöva om du älskar Arsenal. Biljetterna delas upp i 3 kategorier, A, B och C, där A är de dyraste. A-biljetterna omfattar diverse Champions League-matcher och större matcher mot bland andra Manchester United, Chelsa och Tottenham.

Intressanta fakta:

  • A-biljetter: 1.400 kr, B-biljetter: 800 kr, C-biljetter: 600 kr.
  • Barnen i supporterklubben turas om att klä ut sig till maskoten Gunnersaurus och springa omkring på Emirates Stadium.
  • Supporterklubbens motto – Victoria concordia crescit – är latin och står för Seger växer ur harmoni. Mottot presenterades första gången i ett programblad för nästan 70 år sedan och har hängt med sedan dess.
  • Emirates Stadium kallas ofta för Ashburton Grove i folkmun.
  • Arenan är utrustad med 900 toaletter och 370 meter urinoar.

Håll värmen med sovsäckar!

Mörkret har lagt sig över dalen. Du är helt slut och dina ben känns alldeles bortdomnade. Det har blivit hunnit bli kallare i luften. Kylan har ätit sig igenom skorna och dina fötter är på gränsen till stelfrusna. Knappt en kilometer längre bort ligger den gamla grillplatsen. Där finns tältet och sovsäcken. Du kan inte låta bli att tänka på hur skönt det ska bli att krypa ner i värmen. Den här dagen har varit lång.

Den där känslan när du kommer fram till tältet, öppnar upp det och tittar in på sovsäcken som har legat och väntat hela dagen på dig. Du vet vilken känsla jag pratar om. Det är den känslan som gör att du inte kan låta bli att le så där fånigt trots att ditt ansikte nästan har frusit fast. En våg av njutning sköljer genom din kropp sekunderna innan du kryper ner i sovsäcken. Det här är en känsla i klass med den som uppstår när du sätter dig på toaletten efter att ha tvingats hålla dig länge. Vi pratar alltså om njutning på skyhög nivå!

Värmehållning i sovsäckar – dun eller syntetfiber?

NATURLIGT DUN

Sovsäckar stoppas med naturligt dun eller syntetfiber. Det naturliga dunet kommer från gäss eller ankor. En utav de främsta fördelarna med dunet är de värmehållande egenskaperna som finns i fjädervävnaden. Luften som samlas i sovsäcken hålls kvar och värms upp av din egen kroppsvärme,och därav håller sovsäcken värmen. Naturligt dun är väldigt lätt, och i förhållande till syntetfiber krävs det inte alls lika stor mängd för att hålla värmen innesluten.

SYNTETFIBER

Syntetfiber, eller konstfiber, har förvisso liknande egenskaper som ank- eller gåsdun, men det finns en stor skillnad. Det krävs mer syntetfiber för att uppnå samma värmehållningsförmåga. Det här medför att sovsäckar med syntetfiber blir lite tyngre. Det ska för den delen inte sägas att det är sämre med syntetisk värmehållning. Syntetfiber är betydligt billigare än naturligt dun, och det är ju onekligen en bra anledning att välja ett konstgjort alternativ.

Behöver jag verkligen veta det här?

Varför är det nödvändigt att känna till skillnaden mellan naturligt dun och syntetfiber? Väldigt enkelt. Stoppningen är vad som utgör hela funktionen för sovsäckar, och den här vetskapen förbättrar markant din omdömesförmåga i förhållandet mellan funktion och pris. Här finns ett bra utbud sovsäckar från Outdoorexperten som verkar inom natur och outdoorutrustning.

Äventyret är ditt

Vi tycker alla om olika saker och vad vi anser vara ett äventyr är individuellt. Vissa är mer äventyrslystna än andra och ytterligare andra är så äventyrslystna att de till och med har friluftsliv och äventyr som jobb! Dessa professionella äventyrare finns i hela världen och beroende av vad för slags natur och djur som finns där man bor så blir äventyren såklart olika och grundade i vad man har omkring sig.

Som icke-professionell äventyrare så finns det mycket att upptäcka och bara genom att titta på en världskarta får man en bra känsla av vad för möjligheter man har vad gäller att ge sig ut på äventyr i naturen. Man kan ge sig ut och dyka i de bästa av dykvatten och stöta på både ett och annat spännande vattenlevande djur ena månaden medan man månaden efter kan befinna sig på fjällvandring.

Häftig semester

Många gör som så att de använder sin semester till att upptäcka och äventyra sig runt jorden för att få se så mycket som möjligt av all den vackra natur som finns runt om i världen. Andra väljer mindre aktiva semestrar, men ser till att ta vara på naturen och att leva friluftsliv ändå. Oavsett så är det viktigt att göra sig till en del av naturen och att ta tillvara vad den har att ge oss. Naturen fungerar som en lugnande kraft för många idag och att låta den kraften finnas med i ens annars så stressade liv är mycket viktigt.

Lyssna inte på trender eller på vad andra har gjort utan lyssna inåt för att ta reda på vad för slags äventyr du vill ge dig ut på i naturen. Om du drömmer om att vara nära havet och att ha exotiska djur runtomkring dig så kanske det är dags för en flytt utomlands eller åtminstone en långsemester!