Kanske har det blivit lite för mycket stillasittande eller för mycket av strandhäng de senaste semestrarna? Det finns massor av härliga äventyr att ge sig iväg på i sommar-Sverige, så det är bara att boka in både dig själv och familjen inför sommaren! Har man barn så är en äventyrlig semester mycket bra eftersom det gör att barnen får mycket att göra och mycket nya intryck.

Utforska skog och natur

Man kan vandra, åka flotte, segla, paddla kanot, campa på något spännande ställe, åka runt bland några av de mest spännande grottorna, åka på myskoxsafari, rida, vrakdyka eller så kan man ge sig ut på forsränning. Detta är bara ett axplock av spännande äventyr som passar för den lite mer äventyrliga av familjer, men visst låter det spännande?

Man kan även boka in sig på något av de mer äventyrliga vandrarhemmen som finns i Sverige där man definitivt kommer hem med en spännande historia att berätta. Istället för att boka in sig på solsäkra charterresor år efter år kan man istället se till att göra ett stort äventyr av hela semestern. Tänk vad roligt för hela familjen att bege sig ut på äventyr med bilen i Sverige och undersöka spännande platser tillsammans och bo på roliga och ovanliga vandrarhem och hotell.

Ett äventyr är vad man själv gör det till, men att barn tycker om spänning och äventyr är ju ingen nyhet. Många föräldrar är dock inte så bra på att ta tillvara detta och ge äventyrliga upplevelser till barnen, men det är enkelt gjort att boka in en bilsemester här hemma genom att börja kolla runt vad det finns för kul att göra!

Visst är det kul med de klassiska resorna som Disney World, High Chaparall med mera, men visst är det lite roligare för alla inblandade att istället få äventyret helt i naturen?