Aronia är ett bär, som sägs vara ett riktigt superbär, och som används för att framställa olika typer av hälsoprodukter. Det finns till exempel juicer och pulver av bäret, som bland annat finns att hitta hos Aroniabutiken. Detta är en webbutik som startades tack vare en efterfrågan på just dessa produkter. Läs mer om bäret, butiken och olika produkter här.

Hur används aroniabär?

Aronia är som sagt ett bär som även kallas för ”Europas eget superbär”. Det odlas alltså i Europa och främst i Bulgaren, eftersom landet har ett bra klimat och läge för att få fina bär. En av dom mest kända odlarna i Bulgarien är Aroniada, vilket är ett familjeföretag som har lång erfarenhet av att odla och framställa produkter från bäret.

Företaget kallpressar sina bär direkt efter skörd, något som gör att alla näringsämnen bevaras. Familjeföretaget odlar dessutom sina bär på obesprutad mark och endast med naturlig gödsel, vilket ger helt ekologiska produkter.

Om Aroniabutiken och dess utbud

Aroniabutiken.se startades till följd av att ägarna såg en efterfrågan på dessa produkter och andra hälsoproduker. Butikens namn är som synes inspirerat av bäret och i utbudet finns många olika aroniaprodukter, så som juicer, pulver och torkade bär. Förutom produkter av superbäret finns även mycket annat som har med hälsa och välmående att göra, så som:

  • Vitaminer och mineraler
  • Proteinpulver och ”superfoods”
  • Hudvårdsprodukter

Aroniabutiken.se säljer även vattenrenande filter som monteras direkt på till exempel köksblandaren, för att ge ett renare dricksvatten. Detta filter kan bland annat ta bort föroreningar så som bly, klor, tungmetaller och läkemedelsrester. Butikens utbud riktar sig till personer som vill ”leva rent”, vilket är ganska tydligt efter en närmare koll på utbudet. Dels finns mycket kosttillskott och naturliga produkter, så som produkter innehållandes aronia, dels vattenrenande filter och annat som kan vara främjande för hälsan.

På Aroniabutiken.se beskriver sig butiken själva som en butik för personer som lever efter ”renlevnadsprinciper” och det är personerna bakom butiken som själva handplockar sortimentet av produkter. Det är även en av få aktörer i Sverige som säljer aroniaprodukter och det kan vara svårt att hitta i fysiska butiker – vilket också är en av anledningarna till att webbutiken startades.

Förutom en rad olika produkter erbjuds kunderna personlig service, så vid frågor och funderingar går det att ta kontakt via telefon eller mail.

Vad är Aronia?