Maskin för fotmassage – vårda dina fötter hemma

Fötterna får utstå mycket, inte minst att bära upp kroppsvikten. Det är viktigt att ta hand om sina fossingar för att dom ska må bra och orka hänga med länge och det kan man göra både på salong och hemma. För det sistnämnda kan man använda sig av en maskin som ger fotmassage – det är både enkelt, skönt och ger många fördelar.

Få fotmassage av en maskin

Att massera sina fötter hemma har alltid varit möjligt – man kan ju göra det med sina egna händer lika väl som att någon annan gör det på en. För att få den där avslappnande och avkopplande känslan är det dock inte optimalt att massera fötterna med sina egna händer, eftersom man inte kan luta sig tillbaka och koppla av på samma sätt.

Det finns en lösning på problemet och det är att använda en maskin avsedd för fotmassage. Dessa finns i många olika modeller hos www.fitnessfrank.com, bland annat finns det sådana som man stoppar ned fötterna i, samt sådana som man har fötterna ovanpå.

Det finns också olika prisklasser och oavsett val bör man utgå ifrån vad man är ute efter. Ska du använda fotmassagemaskinen flera gånger i veckan eller bara någon gång ibland? Hur vill du att den ska arbeta – knåda, värma, trycka, vibrera?

Funderar du på att köpa en maskin för fotmassage kan det vara bra att kolla på olika modeller och jämföra dom. Välj först en prisklass som känns rimlig, utifrån behov, och granska sedan utbudet därifrån. Några saker att kolla på är:

  • Olika funktioner, så som värme
  • Olika program / antal program

Fördelar med fotmassage

Oavsett om man får fotmassage av en maskin eller en fotterapeut finns många fördelar med det. Till dom största hör att man får igång cirkulationen i fötterna. Det kan också lätta upp spänningar som gör att man går runt och har ont i fötterna och dessutom är det skönt och avkopplande.

Precis som vi en fotmassage från en kunnig terapeut så kan en fotmassage i maskin ge samma effekter. Hormonet Oxytocin frigörs och man får mer energi och en härlig känsla i både kropp och knopp efteråt. Att det är väldigt skönt just för stunden är såklart också en fördel – och en anledning att unna sina fötter en massage med jämna mellanrum.

Maskin för fotmassage – vårda dina fötter hemma