Det amerikanska skomärket Vans har tillverkat och sålt skateboardskor sedan år 1966. Utifrån att företaget tillverkade skorna främst för skateboardåkare, BMX-åkare och snowboardåkare så har skorna en hög kvalitet eftersom de ska hålla för mycket påfrestning. Än idag håller skorna en hög kvalitet men syns inte längre bara på utövare av dessa sporter utan bärs av olika människor i vardagen. Skorna finns för både män, kvinnor och barn så att hela familjen kan hitta skor från ett och samma ställe!

En ungdomlig 50-åring

Vans har tillverkat skor i 50 år och mer eller mindre blivit synonymt med skateskor och den tillhörande subkultur som attraherar ungdomar världen över. De har också haft samarbeten med bland andra Disney och Star Wars, där de har tillverkat skor i speciella kollektioner tillägnade dessa varumärken.

Vans skor är en kändismagnet och har setts bäras av bland andra Dakota Fanning, Justin Bieber, Kristen Stewart, Rihanna, Lil Wayne och Brooklyn Beckham. Ett par Vans passar som handen i handsken tillsammans med egentligen alla former av casual klädsel. Du kan ha dem till sweatpants, dina favoritjeans, shorts och allt däremellan. I dina nya Vans kommer du alltid att se skönt avslappnad och samtidigt moderiktig ut.

Finns i olika modeller

Om inte Disney eller Star Wars är din grej, finns det ingen anledning till oro. Skorna från Vans finns i olika modeller och du kommer garanterat att hitta en modell som tilltalar just dig! Deras klassiska låga sko med tjock sula kallas för Sk8-Hi och finns i olika färger och utföranden. En annan modell heter Old Skool och började säljas redan 1977 och var den första modellen med företagets berömda side stripe på. Den karaktäristiska sneakers är ofta gjorda i tyg med en gummisula och skon har ofta en färgglad färg. Dessa sneakers kan vara med snörning eller i en slipon-modell.

Fritidsskor från Vans