Protein är ett utav våra viktigaste näringsämnen och det fungerar som byggstenar i vår kropp. Med proteinpulver kan vi bygga nya celler samt bilda hormoner och enzymer. Våra muskler består utav detta ämne och vill vi få musklerna att växa är det viktigt att äta mycket protein. Protein är livsviktigt och ordet ”protein” kommer faktiskt från grekiskans ”protos” vilket betyder ”det viktigaste”. Du kan hitta det i mat som ris, majs, bönor och kött. Alltså mat som vi äter varje dag och som alltid ska finnas på vår tallrik enligt tallriksmodellen. Men vill man få i sig mycket protein kan det vara jobbigt att behöva anpassa hela sin kost utefter det. Ett mycket enklare sätt är att äta tillskott som innehåller mycket protein.

När behöver du äta proteinpulver?

Om du tränar mycket och vill bygga muskler så kan du behöva äta kosttillskott i form av protein. Eftersom våra muskler består av protein är det viktigt att vi äter extra mycket av det om vi vill att musklerna ska växa och bli stora. Hur gör man då om man vill börja äta mer protein? Det finns idag en mängd med olika proteinpulver på marknaden som du kan blanda med vatten eller ha i din smoothie. Tack vare dessa proteinpulver så är det enkelt att få i sig tillräckligt med protein när du vill bygga muskler. Du behöver inte krångla med att planera vad du ska äta eller tänka på hur mycket protein din mat innehåller. Blanda bara en härlig shake efter ditt träningspass!

Vad proteinpulver gör

För att få så bra effekt som möjligt när du äter proteinpulver så ska du äta det precis innan eller efter ditt träningspass, det är nämligen då dina muskler behöver extra protein. Effekterna som proteinpulvret har på din kropp är bland annat dessa:

  • Ger dig energi
  • Minskar nedbrytningen av muskler
  • Ökad halt av aminosyror (som bildar muskler)

För bästa resultat se till så att ditt proteinpulver innehåller de två olika proteintyperna, vassleprotein och kaseinprotein. De har olika egenskaper och båda behövs för maximal effekt. Det finns en uppsjö av olika proteinpulver i alla olika smaker på marknaden idag, hitta ett som du tycker om och packa ner i din träningsväska!

Effektiva resultat med proteinpulver