Det tar 2,5 timmar att flyga från Stockholm till London, och du måste vänta i 3 timmar innan flyget går. Hur irriterande det än är kan du inte förmå dig att tappa humöret. Det är äntligen dags att se Petr Cech, Per Mertesacker, Tomas Rosicky och Theo Walcott på riktigt i derbymötet mellan The Gunners och rivalerna Chelsea, och du kan knappt bärga dig. Du ska se Arsenal FC på Emirates Stadium. Den här gången finns ingen teveruta mellan dig och spänningen. Du ska sitta på läktaren i en arena med platser för över 60.000 åskådare och se stjärnorna spela på riktigt. Är det något ögonblick som är värt att leva för så är det detta.

Alla som är åtminstone måttligt intresserade och insatta i engelsk fotboll känner till Arsenals fantastiska bedrift när de gick obesegrade genom hela sängen 2003/2004. Vi pratar alltså om en utav Premier Leagues absoluta topplag. Arsenal är Londons mest framgångsrika klubb, och enligt Forbes Magazine rankas klubben som världens 7:e rikaste.

Stora stjärnor har så gott som alltid funnits i truppen. Det som var Ljungberg, Henry, Kanu och Vieira har blivit Rosicky, Walcott, Mertesacker och Cech. Arsenal är ett lag som helt enkelt hör till toppen.

Är du medlem i Arsenal Sweden får du exklusiv tillgång till resor och biljetter till Arsenals matcher. Arsenal Sweden är den officiella supporterklubben i Sverige som tillhandahåller all tänkbar information du kan behöva om du älskar Arsenal. Biljetterna delas upp i 3 kategorier, A, B och C, där A är de dyraste. A-biljetterna omfattar diverse Champions League-matcher och större matcher mot bland andra Manchester United, Chelsa och Tottenham.

Intressanta fakta:

  • A-biljetter: 1.400 kr, B-biljetter: 800 kr, C-biljetter: 600 kr.
  • Barnen i supporterklubben turas om att klä ut sig till maskoten Gunnersaurus och springa omkring på Emirates Stadium.
  • Supporterklubbens motto – Victoria concordia crescit – är latin och står för Seger växer ur harmoni. Mottot presenterades första gången i ett programblad för nästan 70 år sedan och har hängt med sedan dess.
  • Emirates Stadium kallas ofta för Ashburton Grove i folkmun.
  • Arenan är utrustad med 900 toaletter och 370 meter urinoar.
London & Emirates Stadium väntar – Dags att se Arsenal FC!
Märkt på: